Sunday, November 18, 2012

GMES Masters 2012.évi pályázat nyertesek

Lara Schaflinger (Anwendugszentrum GmbH, Oberpfaffenhofen) írja a Linkedin GEOMasters szakmai levelező rovatában:
Winner: Best Service Challenge

We would like to introduce to you, the winners of this year’s GMES Masters Competition. Today:
Francesco Bartoli and his team from the Italian company Geobeyond Srl were named the winner of the Best Service Challenge for their service Snow
Monit – Monitoring Snow and Water Equivalent. An online audience selected the system - which is designed to integrate and improve current services that treat snow avalanche information, snow accumulation, and derived parameters (e.g. snow water equivalent) for mapping the management of resources (hydroelectric power, water) and the predictability of mountain hazards- as winner of the Best Service Challenge.
For more information visit http://www.gmes-masters.com/winners/snowmonit or our gallery:http://bit.ly/T8pTZO
" Bővebb információ a díjazott ötletek témakörben: http://www.gmes-masters.com/.

Saturday, November 17, 2012

Tanuljunk a lengyel kollégáinktól !

Az EUROGI Tagok Napján elhangzott EU SMESPIRE projektelőadás ismertette annak a vizsgálatnak az eredményét, amely a 2008-2012 közötti időszakban nyert térinformatikai tenderek szerződéseinek és pénzüsszegeinek országonkénti megoszlását elemezte. Nem volt rá adat, hogy a magyarországi KKV-k részesedése mennzi volt a 478 millió euróból... A hírt és a lisszabonban bemutatott eredményt a Földmérők Facebook oldalára is feltéve HUNAGI szeretné előmozdítani, hogy kollektív segítséggel  tisztább képet kapjunk a helyzetről. Lengylország imponáló adataihoz hozzátartozik, hogy sikeres szerepléséhez túlnyomó részben az idei, 2012-es adatai járultak hozzá. Az okokról és a háttérről ma az EUROGI  közgyűlésének szünetében kikérdezem Andrej Sambura építőmérnök kollégát.